Anna Lluch

Centro Educativo:
IES SERRA D´IRTA

Principales hitos

‘’Avancem en el diagnòstic, però això no evita la malaltia. Hi ha molèsties i s’ha de conviure amb elles. El que recomane a les pacients és no pensar sempre: ’’Com estava jo abans?’’, sinó pensar i integrar com estic ara i quines coses puc fer’’.

Biografía de Anna Lluch

Anna Maria Lluch i Hernández va nàixer a València el 13 de febrer de 1949. És una destacada metgessa, científica i investigadora especialitzada en oncologia, particularment en el càncer de mama. Actualment, està jubilada, però continua participant de forma altruista en investigacions i casos concrets, aportant la seua experiència i coneixements a la lluita contra aquesta malaltia. Al llarg de la seua carrera, ha treballat en nombrosos projectes d'investigació i ha estat reconeguda amb diverses distincions per la seua contribució a la medicina i la ciència.

D'origen humil, des de jove va demostrar una gran vocació per la medicina, superant totes les dificultats socials i econòmiques per a aconseguir els seus objectius acadèmics i professionals. Es va graduar en Medicina per la Universitat de València, a la Facultat de Medicina i Odontologia, on va destacar pel seu talent i dedicació. Posteriorment, el 1985, va obtenir el doctorat per la mateixa universitat amb un treball d'alt nivell acadèmic, la qual cosa li va valer el Premi Extraordinari de Doctorat. L'any següent, el 1986, es va convertir en professora titular de Medicina, posició que va mantenir durant dècades, formant generacions de metges i investigadores en l'àmbit de l'oncologia.

A nivell professional, Anna Lluch va treballar com a metgessa a l'Hospital Clínic Universitari de València, on va exercir com a cap del servei d'Hematologia i Oncologia. Des d'aquesta posició, va impulsar el desenvolupament de noves teràpies i estratègies clíniques per a combatre el càncer de mama, convertint-se en una de les especialistes més consagrades en aquest camp dins de l'Estat espanyol.

A banda del seu treball assistencial i docent, Lluch va completar la seua formació en centres internacionals de referència, com el prestigós Institut Europeu d'Oncologia de Milà i el MD Anderson Cancer Center de Houston, on va poder ampliar coneixements sobre les noves tecnologies i tractaments per al càncer de mama. Gràcies a aquestes estades, va poder incorporar innovacions en el diagnòstic i tractament d'aquesta malaltia al sistema sanitari públic valencià, apostant sempre per un accés universal i equitatiu als avanços mèdics.

Com a investigadora, va ser la responsable principal de deu projectes del Fons d'Investigació Sanitaria de l'Institut de Salut Carlos III, col·laborant també en setze projectes més de recerca competitius. Va dirigir més de quaranta tesis doctorals i va publicar més de tres-cents articles científics en revistes d'alt impacte internacional. La seua recerca es va centrar especialment en el desenvolupament de teràpies personalitzades per al tractament del càncer de mama, contribuint a avançar en la comprensió dels mecanismes moleculars de la malaltia i en la recerca de nous tractaments més eficaços i menys agressius per a les pacients.

Tot i estar jubilada, continua activa en investigació i divulgació, col·laborant en projectes i oferint assessorament a equips mèdics.