Maria Mitchell

Centro Educativo:
Escolàpies Llúria

Principales hitos

Estudia com si fossis a viure per sempre; viure com si fossis a morir demà.

Biografía de Maria Mitchell

Maria Mitchell, nascuda l'1 d'agost de 1818 als EUA, a Massachusetts. Era astrònoma, bibliotecària, naturalista i educadora.

Va assistir a una escola local i va rebre una àmplia capacitació. Als setze anys, va començar a treballar com a tutora per a les professores de la seva escola, i als divuit anys, es va convertir en la bibliotecària inaugural de Nantucket a l'Ateneu.

L'1 d'octubre de 1847, va descobrir un estel: el cometa de la senyoreta Mitchell. Va rebre un premi d'or, lliurat per un rei danès anomenat Frederick VII el 1848. Maria Graham va ser reconeguda com la primera dona al món a participar professionalment en l'astronomia com a experta i educadora.

Es va convertir en la primera membre femenina de la prestigiosa Acadèmia d'Arts i Ciències d'Amèrica del Nord. Es va guanyar la reputació de ser la primera dona a unir-se a l'Acadèmia d'Arts i Ciències d'Amèrica del Nord d'alt estatus. En aquesta revisió, els termes complexos com triats i prestigiosos s'han simplificat per obtenir la reputació i, també, va secundar fermament els drets de les dones i constantment va treballar perquè l'educació i la ciència fossin per tots. Es va exercir com a educadora a Vassar College, on va motivar nombroses dones cap a vocacions científiques.

Al llarg de la seva existència, Maria Mitchell va advocar per la importància de l'educació i estava convençuda que les dones haurien de rebre el mateix accés a l'aprenentatge científic i la participació. Aquesta entitat va ser una altra pionera en aplicacions telescòpiques per a l'escrutini celestial, emfatitzant la importància de la vigilància metòdica en l'examen d'objectes astronòmics.

Finalment, Mitchell va morir el 28 de juny de 1889 a l'edat de 70 anys. Malgrat la seva defunció, la seva herència perdura i motiva innombrables erudites i astrònomes a nivell mundial. Molts llocs i trofeus porten el seu nom perquè va ajudar molt en la ciència.