Maria Skłodowska-Curie va néixer el 7 de novembre de 1867 a Varsòvia, Polònia, i va morir el 4 de juliol de 1934 a Passy, França. Va ser una científica pionera, i la seva família va influir molt en la seva vocació, ja que molts dels seus membres eren mestres o científics. Marie Curie va estudiar matemàtiques i física a París, on va realitzar descobriments molt importants. Va ser la primera persona a guanyar dos Premis Nobel en disciplines diferents: el Premi Nobel de Física el 1903 (que va compartir amb el seu marit Pierre Curie i Henri Becquerel) i el Premi Nobel de Química el 1911.
Una de les seves grans aportacions va ser el descobriment de dos elements radioactius: el poloni i el radi, que van revolucionar el camp de la ciència. A més, va estudiar intensament la radiació i va desenvolupar tècniques per mesurar-la, convertint-se en una de les pioneres en l’estudi de la radioactivitat. Un altre dels seus grans descobriments va ser que els raigs X podien ser utilitzats en el camp de la medicina, especialment en els exàmens radiològics.
Aquesta dona en la ciència va ser molt important, ja que durant la Primera Guerra Mundial va ajudar a molts metges a curar els ferits. Gràcies al descobriment dels raigs X, va aportar una gran ajuda en aquella època. A més, ser dona científica en aquell temps era molt difícil, perquè no se'ls permetia estudiar ni treballar a les noies.
Marie Curie va ser una científica extraordinària que va obrir camins en el món de la recerca científica, especialment en el camp de la radioactivitat. La seva passió i dedicació la van portar a ser la primera persona a guanyar dos Premis Nobel en diferents àrees (Física i Química). Una de les seves frases més cèlebres és: "Aquesta vida no és fàcil per a cap de nosaltres, però què val la pena és lluitar per aconseguir alguna cosa, i quan ho aconseguim, val la pena." Aquesta cita reflecteix la seva perseverança i determinació davant les dificultats.