Marie Curie va néixer el 7 de novembre de 1867 a Varsòvia, Polònia. El seu pare, Władysław Skłodowski, era matemàtic i físic, i va ser una gran influència i inspiració per a ella. La seva mare, Bronisława Skłodowska, també era professora, i va donar a Marie el suport per seguir els seus somnis en el camp de la ciència.
Durant la seva època, les dones tenien moltes dificultats per accedir a la universitat, però Marie Curie va aconseguir estudiar a la Sorbona de París, un dels pocs llocs on les dones podien accedir a l'educació superior. Es va llogar un apartament on passava hores estudiant, sovint fins a adormir-se mentre treballava. Un any després d'arribar a París, va conèixer Pierre Curie, amb qui es va casar el 1895.
El 1903, Marie Curie va aconseguir el Premi Nobel de Química, convertint-se en la primera dona a guanyar un Premi Nobel en aquesta disciplina. Va ser un reconeixement a la seva investigació sobre la radioactivitat. Pierre Curie, el seu marit, va dir que si no li donaven el premi a ella també, ell no el voldria. El 1909, Pierre Curie va morir tràgicament en un accident, atropellat per un vehicle, deixant Marie Curie amb una gran pèrdua personal.
Tres anys després, es va inaugurar un pavelló en el seu nom, l'Institut Curie, dedicat a la investigació de la radioactivitat. Durant la Primera Guerra Mundial, va utilitzar els raigs X per ajudar els metges a detectar ferides greus en els soldats, creant unitats mòbils conegudes com a "petites Curie". Els seus experiments van ser crucials per tractar malalties i fractures òssies, però l'exposició prolongada a la radioactivitat va tenir greus conseqüències per a la seva salut. Finalment, Marie Curie va morir el 4 de juliol de 1934 a Passy, França, a causa d'una leucèmia induïda per la seva exposició constant a substàncies radioactives.