Marie Curie (1867-1934) va ser una destacada física i química polonesa, reconeguda mundialment per les seves transcendentals contribucions al camp de la radioactivitat. Nascuda sota el nom de Maria Salomea Skłodowska a Varsòvia, Polònia, Marie Curie va demostrar des de primerenca edat una gran inclinació i talent per les ciències naturals.
Després de completar els seus estudis a Polònia, Marie es va mudar a França per a continuar la seva formació en la prestigiosa Universitat de la Sorbona a París. Allí va conèixer a Pierre Curie, amb qui es va casar en 1895 i va formar un equip de recerca excepcional.
Tres Assoliments Destacats de Marie Curie:
Descobriment del Radi i el Poloni: En 1898, Marie Curie i el seu espòs Pierre van identificar dos nous elements radioactius, el radi i el poloni, a través d'exhaustives recerques sobre els minerals d'urani. Aquest descobriment revolucionari els va valer el Premi Nobel de Física en 1903, convertint-se Marie en la primera dona a rebre tan prestigiosa distinció.
Estudis Pioners sobre Radioactivitat: Marie Curie va encunyar el terme "radioactivitat" i va dur a terme recerques fonamentals sobre les propietats i efectes de la radiació. Els seus estudis sobre els fenòmens radioactius van establir les bases per al desenvolupament de diverses aplicacions mèdiques i tecnològiques.
Lideratge i Dedicació a la Ciència: A més dels seus assoliments científics, Marie Curie es va destacar pel seu indestructible compromís amb la recerca i la seva capacitat de lideratge. Va ser la primera dona a ocupar un lloc docent en la Universitat de la Sorbona i es va convertir en la primera persona, home o dona, a rebre dos Premis Nobel, un en Física i un altre en Química.