Rachel Louise Carson va nàixer el 27 de maig de 1907 en Springdale, Pennsilvània, un xicotet poble a la vora del riu Allegheny. Des de xicoteta, va mostrar una fascinació per la naturalesa que va ser alimentada per la seua mare, Maria McLean Carson. Juntes passaven hores explorant el camp, observant les aus i arreplegant petxines a la vora del riu.
Rachel era una xiqueta introvertida i reflexiva, que passava tant temps a l'aire lliure com amb el nas en els llibres. Als deu anys, ja escrivia relats inspirats en el món natural i somiava amb ser escriptora. No obstant això, el seu amor per la ciència la va portar a explorar un altre camí.
Va ingressar al Pennsylvania College for Women hui Chatham University en 1925 amb la intenció d'estudiar literatura. No obstant això, una classe de biologia va canviar el seu rumb per sempre. Fascinada pels misteris de l'oceà i la vida marina, va canviar la seua especialització a zoologia, una decisió poc comuna per a una dona en eixa època.
Després de graduar-se en 1929, va obtindre una beca per a estudiar en la Universitat Johns Hopkins, on va completar el seu mestratge en zoologia en 1932. El seu somni era seguir amb un doctorat, però la Gran Depressió la va obligar a abandonar els seus estudis per a ajudar a la seua família econòmicament.
Per a sostindre a la seua mare i als seus nebots òrfens, Rachel Carson va començar a treballar com a professora, però prompte va trobar una oportunitat en la Oficina de Pesca dels Estats Units hui el Servici de Pesca i Vida Silvestre. Va ser una de les poques dones a ocupar un lloc científic en el govern.
En un principi, el seu treball consistia a escriure fullets i discursos per a educar al públic sobre la vida marina. Va ser ací on Carson va descobrir el seu talent per a traduir la ciència en històries captivadores, fent que conceptes complexos foren accessibles per a tots.
En 1941, va publicar el seu primer llibre, Under the Siga-Wind, on descrivia la vida de peixos i aus marines amb un estil quasi poètic. Encara que va rebre bones crítiques, l'esclat de la Segona Guerra Mundial va eclipsar el seu èxit.
Després de la guerra, Carson va reprendre la seua carrera com a escriptora i en 1951 va publicar The Siga Around Us, un llibre sobre la història i els misteris de l'oceà. L'obra va ser un èxit rotund: va guanyar el Premi Nacional del Llibre, va ser traduïda a diversos idiomes i va romandre en la llista de best sellers del New York Times durant més de 80 setmanes.
Gràcies a este èxit, va poder deixar el seu treball en el govern i dedicar-se completament a escriure. En 1955, va publicar The Edge of the Siga, que també va ser ben rebut. Per a llavors, Rachel Carson era una de les divulgadores científiques més respectades del món.
En la dècada de 1950, Carson va començar a notar un problema alarmant: l'ús indiscriminat de pesticides sintètics, especialment el DDT.
Li van detectar càncer y no va viure per a veure l'impacte total del seu treball, però el seu llegat ja era ines