Sylvia T. Earle va néixer el 30 d'agost de 1935 a Gibbstown. És una biòloga marina, exploradora i autora estatunidenca de nombrosos documentals per a National Geographic des de 1998. Sylvia va ser la primera científica cap de l'Administració Nacional dels Oceans i de l'Atmosfera. Va ser nomenada per la revista Time com la primera Heroïna del Planeta el 1998. També forma part del grup Ocean Elders, que es dedica a protegir l'oceà i la seva vida salvatge.
Ha dedicat la seva vida a estudiar la situació dels oceans. També ha col·laborat en l'estudi dels danys causats per diversos abocaments de petroli durant la guerra del Golf o els provocats per petroliers com l'Exxon Valdez o la plataforma petroliera Deepwater Horizon.
L'Oceanogràfic de València, el 2008, va batejar com a "Sylvia Earle" la Torre dels Oceans, en homenatge a l'oceanògrafa i exploradora submarina, i com a reconeixement de la seva important contribució científica i divulgativa d’aquesta investigadora.
Després de rebre el seu doctorat el 1966, va passar un any com a investigadora a Harvard, i després va tornar a Florida com a directora resident del laboratori Cape Haze Marine.
El 1969 va solicitar unir-se al Projecte Tekłiłe, una instal·lació a quinze metres sota la superfície del mar davant de la costa de les Illes Verges que va permetre als científics viure submergits en la seva àrea d'estudi durant diverses setmanes. Tot i que ha registrat més de 1000 hores de recerca sota l'aigua, Earle va ser exclosa del programa. A l'any següent, va ser seleccionada per liderar el primer equip femení d'aquanantes al Tehtite II.
El 1992, Earle va establir la companyia Deep Ocean Exploitation and Research per avançar en temes d'enginyeria marina. La companyia, ara dirigida per la seva filla Earle, Elizabeth, dissenya, construeix i opera equips per a entorns d'aigües profundes.
Sylvia Earle és autora de més de 200 publicacions. Earle ha escrit llibres com "Un canvi en el mar", "Un missatge dels oceans", "Oceà salvatge", "Atles de l'oceà" i de National Geographic: “El món és blau".